IDEEËN VOOR TOEPASSINGEN

Beeldverslagen (tekeningen op groot formaat) zijn toe te passen in verschillende omstandigheden met verschillende functies.

EEN BEELDVERSLAG VAN JE ONLINE BIJEENKOMST

Organiseer je een online bijeenkomst en wil je aan het eind van de bijeenkomst een verslag hebben dat prikkelt en uitnodigt om verder te denken en te praten? Dan is online verslaglegging de oplossing. Ik volg de meeting en teken in real time de resultaten. Bij langere meetings is het verslag te gebruiken om in pauzes de resultaten te laten zien. Meteen na de bijeenkomst is het beeldverslag klaar en kan het gemaild worden naar de deelnemers.

VISUELE VERSLAGLEGGING/GRAPHIC RECORDING

Gedurende een bijeenkomst leg ik vast wat er gebeurt en gezegd wordt. Ideeën die geopperd worden of inzichten die worden verkregen. Het helpt de deelnemers tijdens de bijeenkomst om focus te houden en naderhand kan ‘het verhaal’ van de bijeenkomst beter gedeeld worden.

INZICHTELIJK MAKEN VAN EEN PROCES

Je kunt dit laten maken voorafgaand aan een bijeenkomst. Als er meerdere stappen gezet moeten worden om een bepaald doel te bereiken en je wilt die stappen samen bespreken. Een soort planning dus. Is de exacte planning nog niet helemaal duidelijk dan is een getekende planning een mooie manier om het proces duidelijk te maken maar je niet te verliezen in keiharde data.

VISUALISEREN VAN EEN VISIE OF AMBITIE

Een visie mag er best aantrekkelijk uit zien. Waar willen we met zijn allen naar toe? Als je dat met zijn allen hebt vastgesteld helpt het om een getekende versie bij de hand te hebben. Om het verhaal door te vertellen en om er zelf regelmatig naar te kijken.

RAPPORT VOOR AAN DE MUUR

Een rapport kan nog zo mooi zijn, het verdwijnt uiteindelijk toch weer in de la. Een rapport verbeeld op groot formaat hang je eerder op. En hangt het aan de muur dan zal iedere bezoeker er meer van willen weten.

VISUALISEREN VAN EEN CONCEPT

Wil je een concept presenteren bij je klant dan maak je een verrassende entree als je komt met een getekend concept van drie meter lang. Kun je in het gesprek dat volgt er nog een keer naar verwijzen.

FACILITERING VAN DE DIALOOG

Als de nieuwe visie of koers is getekend kunnen delen daarvan worden gebruikt om de dialoog verder te voeren met de achterban of met externen. Presenteer het in een Powerpoint, leg het neer op de dialoogtafels en stel er vragen over.

ROL JE KOERS LETTERLIJK UIT

Heb je een groots resultaat bereikt met een grote groep mensen? Laat het dan groot zien! Deze beeldende weergave van het resultaat van het stadsgesprek in Utrecht werd uitgerold in Tivoli.

BOEKILLUSTRATIES

Illustraties verluchtigen en leggen uit. Zo bedien je de rechter- en de linkerhersenhelft. Een illustratie kan veel duidelijk maken.

TEKENEN OP EEN BEURS

Wil je meer (terugkerende) bezoekers op je stand? Laat dan ter plekke een Beeldverslag maken. Het genereert veel exposure op social media.

MEER IDEEËN

TAFELKLEED OM OP TE TEKENEN

Een getekende koers of visie printen op papieren tafelkleden. Elke tafel zijn eigen onderwerp. In het conferentie-model ‘World Café’ wordt dit veel gebruikt. Deelnemers voelen zich uitgenodigd om er op te tekenen. Het verdiept en verbindt.

POWERPOINT OF PREZI

Het verhaal verder vertellen kan met Powerpoint of Prezi. In delen vertellen of in zijn geheel. Samen met foto’s en een video van de bijeenkomst heb je geboeide toehoorders.

INGELIJSTE POSTER

Prachtig voor elk kantoor. Elke bezoeker en medewerker zal het bekijken. Een mooi middel om het verhaal opnieuw te beleven of door te vertellen.

THEMA-FLIPOVERVELLEN

Zet meerdere flip-overs in één ruimte en nodig mensen uit om verder te praten over het thema van de flip. Waar ben je blij mee, waar maak je je zorgen om en hoe zou het verbeterd kunnen worden?

POSTERS OM UIT TE DELEN

Het in grotere oplage laten drukken is niet zo duur meer. De exposure is maximaal. Deel ze uit of stuur ze op. Zet op de achterkant het verhaal met foto’s van de bijeenkomst. Gegarandeerd dat iedereen nog een keer kijkt.

GROOT FORMAAT PRINTS

Hoe groter hoe opvallender. Laat een aantal megaposters printen. Een print van drie meter lang valt echt op. Hang het in de kantine of op de afdeling. Hang er stiften bij; kijk wat er gebeurt.

DELEN OP SOCIAL MEDIA

Deelnemers delen de beeldverslagen op social media. Dat gebeurt vanzelf. De opdrachtgever kan het natuurlijk ook inpassen in zijn social media strategie.

ALS ILLUSTRATIE BIJ EEN ARTIKEL

Het is op zijn minst opvallend: Een getekende illustratie bij je artikel in een vakblad of krant. Het laat je blog er ook uitspringen.